Boomstamtafel op maat | De Tafelheren | Meubels op maat

Boomstamtafel op maat

Scroll verder voor meer informatie


Boomstamtafels op maat gemaakt

Boomstamtafels laten maken begint natuurlijk met het kiezen van het gewenste hout. Tropisch hardhout is het meest gebruikte houtsoort om boomstamtafels van te maken. Hoewel de naam doet suggereren dat het hout uit de bossen in de tropen komt, klopt dit niet helemaal. 

Hardhout zelf is afkomstig van bomen, maar let op, niet alle bomen beschikken over hardhout. Bijna alle loofbomen beschikken over hardhout. Dan het ‘tropische’ hardhout komt ook echt uit en regenwoud of jungle rondom de evenaar zoals Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika.

boomstamtafels-opmaatTafelheer Roelf

"De uitstraling en het leven van de tafel. Dat maakt een boomstamtafel uniek."

Boomstamtafels van SUAR-hout

De populairste soort tropisch hardhout is SUAR-hout. Suar-hout is afkomstig van de regenboom. De officiële naam van deze boom is de Albizia Saman boom. Deze regenboom kent zijn oorsprong in Zuid-Amerika en heeft zijn naam te danken aan zijn parapluvormig bladerdak. Suar-hout kent vele andere namen zoals de Amerikaanse walnoot, Parota, Monkeypad en Saman Samanea. Deze houtsoort is ook nog eens duurzaam. De bomen worden niet bedreigt omdat de boom op elk grondsoort snel kan groeien. Daarnaast is suar-hout enorm sterk waardoor het hout niet snel zal scheuren. Ideaal voor binnen- of buitenshuis!

Wenst u liever een ander houtsoort? Dat kan! Neem gerust contact met ons op voor een boomstamtafel- of blad van: Eiken, Essen, Noten, Teak of Mango hout.

Ovale boomstamtafels en meer vormen op maat

Je wil een nieuwe eettafel, maar welke vorm past het best? Er is tegenwoordig zoveel keus in vormen. Er zijn vier basisvormen voor tafels met elk hun eigen kracht. Zo is de ene vorm formeler waar de andere vorm informeel is.

Wanneer er niet veel ruimte is voor een eettafel, maar strakke vormen geliefd zijn, is de vierkante tafel zeer geschikt. Het voordeel van een vierkante eettafel is de afstand tussen de mensen aan tafel. Deze is gelijk waardoor gesprekken ideaal te voeren zijn.

De ronde tafel is, net als de vierkante tafel, zeer geschikt in een wat kleinere ruimte. Deze tafel is dé tafel om met vrienden/familie onder andere spelletjes op te spelen. Dit komt doordat het midden van de tafel eenvoudig bereikbaar is.

Bij genoeg ruimte is de ovale tafel zeer geschikt. Het voordeel van de ovale vorm is de extra personen die zonder probleem aan de tafel kunnen komen zitten. Wel moeten de poten dan strategisch worden gepositioneerd.
De rechthoekige tafel zijn de meest geliefde tafels, met name in een ruime kamer.

Een tafel is er voor

Dit is Tafelheer Roelf

Sinds 2013 maken wij boomstamtafels op maat en elke andere tafel die jij wenst maken wij. Roelf Zersch nam de gewaagde sprong om van zijn passie, zijn werk te maken. Zodoende zegde hij zijn baan op en is in 2013 gestart met o.a. boomstamtafels maken, helemaal op maat, als middelpunt van jouw thuis.

AmbachtDuurzaamErvaringPersoonlijk

Echte foto's van échte tafels

Zij hebben al een tafel van de Tafelheren

Sietske & Jos uit Eelde

Via studio Peet met jullie in contact gekomen. Alles zou mogelijk zijn en dat klopte ook. Jullie hebben twee unieke kasten voor ons gemaakt. Alles is in overleg gegaan zodat er achteraf geen verrassingen waren. Van tekeningen tot kasten, super snel en mooi. Bedankt

Alexander uit Haren Gn

Wij zijn erg tevreden met het resultaat! De communicatie tijdens het proces was bijzonder prettig en mochten we weer een kast op maat willen hebben, dan weten we de Tafelheren weer te vinden.

Marleen uit Zuidhorn

Dankzij de Tafelheren zitten wij heerlijk buiten aan onze mooie tafel. Meedenkend in het proces, snelle levering, geweldig eindresultaat. Roelf super bedankt!

Just in Beer Groningen

Een geweldige stuk vakmanschap dat echt een centerpiece is in mijn zaak Just in Beer. Een stoere robuuste tafel met het logo er prachtig ingegraveerd. Goede nazorg van de Tafelheer zelf die de tafel nog een paar nabehandelingen heeft gegeven, zodat hij goed in de olie is!

Gain uit Amersfoort

De tafel die jullie voor ons gemaakt hebben is prachtig geworden! Staat erg mooi bij de rest van het interieur. We zijn erg tevreden, ook over jullie manier van werken en de bezorging.

Marleen uit Zuidhorn

Dankzij de Tafelheren zitten wij heerlijk buiten aan onze mooie tafel. Meedenkend in het proces, snelle levering, geweldig eindresultaat. Roelf super bedankt!

Fam. de Jonge uit Groningen

Nog elke dag genieten we van onze prachtige eettafel, die persoonlijk door Roelf -voor aflevering- in de olie is gezet. Wat een service!

Ans en Willem
uit 's-Hertogenbosch

Wij zijn blij met de door de tafelheren geleverde tafel. In ons nieuwe appartement hadden we een eye catcher nodig en dit model tafel voldoet daar aan! Prachtige kleursamenstelling van het hout en vakbekwaam gemaakt! Roelf heeft een top product geleverd en wij zijn blij met deze keuze!

Aarzel niet en neem contact op met Roelf

AmbachtDuurzaamErvaringPersoonlijk

  Kosteloos advies voor een boomstamtafel op maat
  0 +
  Jaren ervaring
  0 +
  Creaties op maat
  0
  Liter aan passie
  Online
  Roelf | De TafelherenX

  Chat nu met Roelf

  Welkom bij De Tafelheren. Via Whatsapp kan je Roelf bereiken voor vragen of een vrijblijvende afspraak/offerte 😀