Houten blad op maat | De Tafelheren | Meubels op maat

Houten blad op maat

Scroll verder voor meer informatie


Houten tafelblad voor het middelpunt van jouw thuis

Houten blad op maat, je legt haar op een gewenst onderstel en daar staat het dan; hét middelpunt van jouw thuis. Je ontbijt, dineert, discussieert en leeft aan je tafel. Vind jij ook niet dat er maar één tafel is die past bij je interieur? Een tafel met een houten blad op maat. Bovendien kunnen we van elk soort hout dat jij kan vinden een blad maken voor jouw tafel.

Dat gezegd hebbende is het goed om te weten welke houtsoorten er zijn en hoe jij je houten blad kan laten maken bij De Tafelheren.

tafelbladen-op-maat-groningenTafelheer Roelf

"Wij maken sinds 2013 houten bladen op maat, vanuit onze werkplaats in Groningen."

Houten bladen van Acaciahout

Houten bladen van Acaciahout zijn vrij nieuw in de interieur wereld en beschikken deze over een variërende kleurstelling. Daarom is de aparte kleur van het hout ook hetgeen dat houten bladen van Acaciahout zo uniek maken. Laat je een blad op maat maken van acaciahout dan ben je in elk geval verzekerd van een aantal voordelen;

Houtenblad van mango

We zien haar vaak als rond houten blad op maat. Bijvoorbeeld als bijzettafel of als eettafel. Afkomstig uit India en volgende week misschien al bij jouw thuis. Ook hier zie je verschillende kleuren mango hout met een wat donkerdere of lichtere gloed. Bij veel houtsoorten hoef je het niet enkel bij een houten blad te houden, je kunt mango hout ook goed gebruiken voor andere meubels zoals; bijzettafels, bureaus en kasten.

Nog meer hout uit de fruitschaal

Ook kersenhout vind je terug in een houten blad op maat, misschien wel die van jou? We kunnen je al verklappen dat er veel overeenkomsten zijn tussen het kersen- en notenhout. Desalniettemin is kersenhout wat eleganter en meer verfijnd. Dit zie je terug in de uitstraling en structuur van de tafel. Daarnaast is ook de kleur vrij uniek. Want je ziet een kersenrood achtige kleur door de tafel lopen. Deze bijzondere uitstraling van dit houten blad kan heel goed benadrukt worden met het aanbrengen van een lak of olie, zowel voor een glans als voor het naar voren brengen van de bijzondere kleuren.

Een tafel is er voor

Eikenhouten blad op maat

Uit een ver verleden en nog steeds in gebruik in het heden; eikenhout. Heel stoer te combineren met een industrieel onderstel! Eikenhouten bladen zijn heel sterk en stevig. Deze houtsoort spreekt boekdelen, maar past wel in veel interieurs. Eettafel bladen van eikenhout zijn tegenwoordig heel populair. Ook bij ons in de werkplaats genieten we optimaal van de houtbewerking met eiken houten bladen.

Weet wel wat je in huist haalt, het is een krachtpatser:

Houten tafel van teakhout

Herkenbaar aan de massieve uitstraling, maar met een zachte touch. Doordat het hout wat vettiger is dan bijvoorbeeld het droge steigerhout, voelt teakhout zeer zacht aan. Net als eikenhout en notenhout, is teakhout ook zeer sterk en daarom inzetbaar voor intensief woongebruik. Ook bij deze houtsoort kunnen we het hout zo bewerken dat hij tegen kringvorming en vocht kan.

Speciale en grote nerven maken houten bladen van teakhout heel ambachtelijk en uniek. Maar dat is het ook! Want teakhout komt oorspronkelijk van teak bomen uit het verre Azië. En dat gewoon in je interieur, hoe gaaf is dat.

Een blad van esdoornhout

Waar een eikenhouten blad wat lichter van kleur is, is esdoornhout wit/crème achtig van kleur. Bovendien kleurt het houten blad geleidelijk aan naar een licht gelige kleur, als deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Mocht dit niet gewenst zijn dan kan dit goed worden voorkomen met speciale bleekmiddelen.

Esdoorn hout is prima te bewerken, maar wel hard en stevig. In vergelijking met eikenhout is esdoornhout heel licht en gemakkelijk te verplaatsen. De structuur van het hout en de golven kunnen per stuk hout flink verschillen. De unieke structuur is ook gewenst bij het maken van muziekinstrumenten en geeft een bijzondere uitstraling.

Houtenblad op maat met een ander soort hout?

Dat kan! We werken met de meest diverse materialen en staan dagelijks open voor een uitdaging, zo ook voor jouw houten blad. Sinds 2013 maken we bij de Tafelheren verschillende houten bladen op maat en zijn we ook de meubelmaker in Groningen voor kasten, stoelen en andere meubels. Je kunt eens langskomen en de passie in het vakmanschap zelf ervaren in onze recent verbouwde winkel. Laat je inspireren!

AmbachtDuurzaamErvaringPersoonlijk

Echte foto's van échte houten bladen

Zij hebben al een houten blad op maat

Sietske & Jos uit Eelde

Via studio Peet met jullie in contact gekomen. Alles zou mogelijk zijn en dat klopte ook. Jullie hebben twee unieke kasten voor ons gemaakt. Alles is in overleg gegaan zodat er achteraf geen verrassingen waren. Van tekeningen tot kasten, super snel en mooi. Bedankt

Alexander uit Haren Gn

Wij zijn erg tevreden met het resultaat! De communicatie tijdens het proces was bijzonder prettig en mochten we weer een kast op maat willen hebben, dan weten we de Tafelheren weer te vinden.

Marleen uit Zuidhorn

Dankzij de Tafelheren zitten wij heerlijk buiten aan onze mooie tafel. Meedenkend in het proces, snelle levering, geweldig eindresultaat. Roelf super bedankt!

Just in Beer Groningen

Een geweldige stuk vakmanschap dat echt een centerpiece is in mijn zaak Just in Beer. Een stoere robuuste tafel met het logo er prachtig ingegraveerd. Goede nazorg van de Tafelheer zelf die de tafel nog een paar nabehandelingen heeft gegeven, zodat hij goed in de olie is!

Gain uit Amersfoort

De tafel die jullie voor ons gemaakt hebben is prachtig geworden! Staat erg mooi bij de rest van het interieur. We zijn erg tevreden, ook over jullie manier van werken en de bezorging.

Marleen uit Zuidhorn

Dankzij de Tafelheren zitten wij heerlijk buiten aan onze mooie tafel. Meedenkend in het proces, snelle levering, geweldig eindresultaat. Roelf super bedankt!

Fam. de Jonge uit Groningen

Nog elke dag genieten we van onze prachtige eettafel, die persoonlijk door Roelf -voor aflevering- in de olie is gezet. Wat een service!

Ans en Willem
uit 's-Hertogenbosch

Wij zijn blij met de door de tafelheren geleverde tafel. In ons nieuwe appartement hadden we een eye catcher nodig en dit model tafel voldoet daar aan! Prachtige kleursamenstelling van het hout en vakbekwaam gemaakt! Roelf heeft een top product geleverd en wij zijn blij met deze keuze!

Aarzel niet en neem contact op met Roelf

AmbachtDuurzaamErvaringPersoonlijk

  Kosteloos advies voor een houten blad op maat
  0 +
  Jaren ervaring
  0 +
  Creaties op maat
  0
  Liter aan passie
  Online
  Roelf | De TafelherenX

  Chat nu met Roelf

  Welkom bij De Tafelheren. Via Whatsapp kan je Roelf bereiken voor vragen of een vrijblijvende afspraak/offerte 😀